Voorkom problemen aan uw gebit

Laat tandsteen twee keer per jaar verwijderen

Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Dit betekent eigenlijk: iemand die vooraf weet wat er fout zou kunnen gaan, dient zich daarop voor te bereiden. En dat brengt ons op preventief onderhoud voor het gebit. Tandsteen… hebben we allemaal. Alleen zit er wel verschil in qua persoon hoeveel last men van plak en tandsteen heeft. De één kan er veel meer last van hebben dan de ander, maar naarmate mensen ouder worden, krijgen de meesten er sowieso meer last van.

Tandsteen is niets meer dan versteend tandplak. Tandplak bestaat voor het grootste gedeelte uit bacteriën, voedselresten en stoffen uit het speeksel. Hoe schoner uw mond, hoe minder tandsteen er kan ontstaan. Ons advies: poets minstens tweemaal per dag met een fluoride tandpaste, poets de tong eveneens, reinig met flosdraad en tandenstokers. Daarbij is het drinken van voldoende eveneens belangrijk om de vorming van tandsteen te reduceren.

Daarnaast adviseren wij eenieder om tweemaal per jaar bij de tandarts het tandsteen te laten verwijderen. Wie dit vergeet, loopt kans op het krijgen van serieuze tandvleesontstekingen. Gebitsreiniging wordt bovendien door bijna alle verzekeringen vergoed.

Publicatiedatum: 06-04-2021


Terug naar overzicht