Verstandig: tandartskosten verzekeren

Verstandig: tandartskosten verzekeren

Naar de tandarts gaan hoort bij het leven. Minimaal twee keer per jaar bezoeken we de tandarts. Als er mankementen of problemen aan het gebit zijn, uiteraard vaker.

Voor zorg die niet in de basisverzekering valt, is het raadzaam een aanvullende verzekering af te sluiten. Tandartskosten worden niet gedekt door een basisverzekering. Wie twee keer per jaar voor controle gaat en verder niets hoeft te laten doen, is goedkoper uit om de kosten dan zelf te betalen. Maar, wanneer er wel extra’s zijn, kan een tandartsrekening hoger uitvallen. Dat heeft er mee te maken dat een behandeling soms uit meerdere onderdelen kan bestaan. Zo wordt er niet alleen gebruik gemaakt van gebitsonderhoud, maar ook van preventieve mondzorg en reiniging van het gebit. Bij een behandeling boven de 250 euro maken tandartsen een offerte.

Het advies luidt: sluit een tandartsverzekering af wanneer u verwacht het komende jaar meer mondzorg nodig te hebben. Via independer https://www.independer.nl/zorgverzekering/intro.aspx kunt u zorgverzekeringen inclusief tandartsverzekering vergelijken.

Publicatiedatum: 28-11-2022


Terug naar overzicht