Vergeet de vergoeding van uw tandartsverzekering niet!

Het coronavirus heeft ons leven flink geraakt. Helaas dealen we er nog steeds mee, maar laten we positief blijven, want er wordt hard aan een vaccin gewerkt. En er komt een tijd waarop alles weer gemakkelijker zal verlopen. Hou die gedachte vast en blijf lachen. Maar, kunt u nog zorgeloos lachen, is uw gebit in goede conditie?

Begin dit jaar was het maken van een tandartsafspraak ineens niet meer mogelijk als gevolg van Covid-19. Nog steeds hebben veel mensen een achterstand op het onderhoud van hun gebit. Dat is niet alleen onverstandig, maar kan ook problemen opleveren. En het einde van het jaar nadert met rasse schreden….

Veel mensen hebben een tandartsverzekering. Sterker nog een verzekering voor de tandarts is de meest gekozen aanvullende zorgverzekering. Deze verzekering vergoedt een maximaal bedrag per jaar. Hoeveel dat is, hangt van uw verzekering af. Zo vergoedt bv de ene verzekeraar twee controles plus 75 euro aan extra tandartskosten en zal een andere verzekering tot 500 euro per jaar aan tandartskosten betalen.

Hoe staat uw situatie ervoor? Bent u al naar de tandarts geweest voor een controle dit jaar? Wellicht dient er ook het een en ander te gebeuren, het is daarom raadzaam alsnog een tandarts bezoek in te plannen. Na 31 december vervalt het verzekerde bedrag dat tot 1 januari aan tandartskosten uitgegeven mag worden.

Keep smiling!

Publicatiedatum: 11-11-2020


Terug naar overzicht