Sterkere tanden dankzij een Fluoridebehandeling

Sterkere tanden dankzij een Fluoridebehandeling

Wanneer u twee of drie keer per dag met een tandpasta die Fluoride bevat, poetst kunnen gaatjes worden voorkomen. Fluoride is een stofje dat het glazuur van tanden sterker maakt. Het beschermt uw gebit tegen zuuraanvallen van bacteriën. De meeste tandpasta’s bevatten Fluoride. Er bestaan bovendien ook mondspoelingen met Fluoride. Overigens is het niet raadzaam om extra Fluoride te gebruiken zonder dat eerst met uw tandarts te overleggen.

Kwetsbare personen zijn gebaat bij een Fluoridebehandeling. Een dergelijke behandeling kunt u bij ons ondergaan. Of bij een mondhygiëniste. Kinderen, personen met gevoelige tandhalzen, personen met een slechte motorriek waardoor tandenpoetsen lastig kan zijn, mensen die te weinig speeksel produceren en personen die bestraald zijn in het hals- en hoofdgebied zijn gebaat bij Fluoridebehandelingen.

Fluoridebehandelingen voor kinderen en jongeren tot 18 jaar worden gedekt door de basisverzekering, tweemaal per jaar. Bij volwassen wordt een fluoridebehandeling niet vergoed vanuit de basiszorgverzekering. De meeste tandartsverzekeringen vergoeden deze behandelingen wel, maar het is raadzaam om dit vooraf te checken bij uw zorgverzekeraar.

Publicatiedatum: 15-04-2022


Terug naar overzicht